Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gold Plating "magnetic" SS -Not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gnathanson
    started a topic Gold Plating "magnetic" SS -Not working

    Gold Plating "magnetic" SS -Not working

    I have a small item <2sq in. It appears to be highly polished SS but has a slight attraction to a magnet.

    The Caswell SSAG seems to work then the gold just peels off. I have had limited success by pickling in muriatic then doing an elctroless Ni, then Gold tank plating.

    Still the gold seems to eventually peel off. I have plated a similar piece which is aluminum successfully using the zincate/Ni flash method.

    Piece IS passing waterbreak. both E Ni, and Cu stick ok.

    Thanks,
    George

  • Caswellplating_Jason
    replied
    Re: Gold Plating &quot;magnetic&quot; SS -Not working

    You can try a pickle #1.......20 parts distilled water/1 part muriatic. If this does not work, I still recommend the flash copper. You will be able to polish your copper to a mirror finish, which will make the end results great.

    Leave a comment:


  • gnathanson
    replied
    Re: Gold Plating &quot;magnetic&quot; SS -Not working

    Thanks I try that... Not to beat a dead horse... But my local plating shop (seemed to know what they were talking about) said to try a really aggressive etch... Unfortunately they did not elaborate further.

    Any ideas what that might be?? I am assuming he was referring to pre-Ni maybe 50% sulfuric? I'm not sure that is a compatible acid for electroless Ni tho.

    thanks

    Leave a comment:


  • Caswellplating_Jason
    replied
    Re: Gold Plating &quot;magnetic&quot; SS -Not working

    That's exactly what I mean.

    Leave a comment:


  • gnathanson
    replied
    Re: Gold Plating &quot;magnetic&quot; SS -Not working

    You mean flash Cu, then Ni flash, then gold.... Sorta like triple chrome only Gold. If thats what you mean??

    Leave a comment:


  • Caswellplating_Jason
    replied
    Re: Gold Plating &quot;magnetic&quot; SS -Not working

    Flash copper the part first.

    Leave a comment:

Working...
X